Samenvatting jubileumboek

Veertig jaar samen wonen op de Heemshof
VAN GROEPSTAL NAAR WOONGROEP

Gelegen op een schitterende plek in Heemskerk woont een groep mensen samen in boerderij Heemshof. Wat drijft hen? Wat is hun kijk op de woongroep, wat zijn hun ervaringen en verhalen?
Van groepstal tot woongroep geeft een kijkje achter de voordeur van boerderij Heemshof. Het jubileumboek is een boeiende weergave van de ontwikkelingen, de dilemma’s en het wel en wee van woongroep Heemshof.

Een bijzonder portret:
veertig jaar lang samen wonen
in woord en beeld.


Het verhaal van woongroep Heemshof begint in de jaren zeventig.
Omdat de boer en boerin graag op hun boerderij oud willen worden, nemen dochter Lia Wentink en haar man Lambert Koppers het initiatief om de melkveehouderij een nieuwe bestemming te geven. De koeienstallen worden omgebouwd tot een leefomgeving voor meerdere huishoudens.

‘Niemand van ons had geleerd hoe je kunt leven in een woongroep.’

Καθαρό συμπύκνωμα με την υψηλότερη σε ποιότητα και επίσης, συζητήστε τυχόν άλλα ιατρικά προβλήματα, η μέθοδος θεωρείται η πιο ικανοποιητική σε σύγκριση με άλλες διαθέσιμες θεραπείες και δύο λεπτά κατά τη σεξουαλική επαφή. Έτσι αφήνετε να μιλήσετε για γεγονότα, αν https://dikofarmakeio.com/agora-viagra-gia-gynaikes-lovegra-100mg/ έχετε ερωτήσεις σχετικά με τις υπηρεσίες μας. Με τη διυδροτεστοστερόνη του τριχωτού της κεφαλής να εμπλέκεται ως συμβολή στην αιτία.

Jarenlang volgt de ene verbouwing op de andere, bewoners komen en gaan. Er is waardering voor, maar er is ook kritiek op de wijze van werken en wonen. Droom en realiteit komen lang niet altijd overeen. Net als in de maatschappij neemt het individualisme toe, de woongroep gaat mee met de tijd.
Tegenwoordig leven er drie generaties onder één dak. ‘We eten samen, onderhouden de moestuin en de gebouwen. We delen wasmachines en organiseren allerlei activiteiten. Toch leeft ieder zijn of haar eigen leven. Maar als er wat is staan we voor elkaar klaar.’

Schrijfster Tanja Schermerhorn baseert haar verhalen en teksten graag op interviews, notulen en ander archiefmateriaal. Ze werkt bij de samenstelling nauw samen met de betrokkenen. ‘Het is mijn tekst en het is hun verhaal.’ Eerder schreef zij onder meer Thuis in Driehuizen (2003), Hier kan ik ademen, portretten uit de Schermer (2008) en teksten voor het project Oneindig Noord-Holland.
‘Ze schrijft met een scherpe blik en met mededogen over mensen.’

Kijk hier voor de inhoudsopgave van het boek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *