Open Dag zaterdag 19 mei 2018

Op zaterdag 19 mei van 14 tot 16 uur zet woongroep de Heemshof aan de Oosterweg 2c in Heemskerk haar deuren open voor belangstellenden. De woongroep sluit zich hiermee aan bij de Europese ‘Gemeenschappelijkwonendag’. De belangstelling voor alternatieve woonvormen zoals woongroepen groeit. De Heemshof is een van de tientallen Nederlandse woongroepen die mee doet aan de open dag met thema “Zelfbeheer”.

Zelfbeheer: zelf samen je eigen zaakjes regelen. Waarom zou je het een ander voor je laten doen? Terwijl je het zelf ook heel goed kan en het best weet wat je samen wilt.

Gemeenschappelijk wonen

Zelfstandig wonen, je eigen leefruimte en voorzieningen, en om je heen een groep mensen die elkaar hebben uitgezocht, die dingen gezamenlijk doen en die naar elkaar omkijken. Het gemeenschappelijk wonen is een belangrijk maatschappelijk verschijnsel geworden. Ouderen én jongeren komen voor de keus te staan hoe hun leven in te richten. Een vorm van gemeenschappelijk wonen past daar voor veel mensen goed in. Door de aanwezigheid van gemeenschappelijke ruimten kan zo’n groep een uitstralend effect hebben op de omgeving, de omringende samenleving. Samen leven doe je binnen de woongemeenschap, én met de grotere gemeenschap om je heen.

De Heemshof

De Heemshof is in Heemskerk de enige woongroep voor verschillende leeftijden en bestaat al meer dan 40 jaar. 13 mensen, van jong (7) tot oud (90) wonen er bij elkaar onder één dak, een voormalige koeienboerderij. Er zijn zes huishoudens met een gezamenlijke keuken waar elke avond samen wordt gegeten. Er is een grote tuin met onbespoten groenten, een fruitboomgaard, paarden, kippen, geiten, konijnen en poezen. Met zonnepanelen wordt een deel van de elektriciteit milieuvriendelijk opgewekt. De woongroep beheert een natuurgebied van 3 ha achter en opzij van de Heemshof.

Un episodio de disfunción eréctil no debe contemplarse como un problema de salud. Mejora el Efectos secundario flujo sanguineo en cualquier etapa del proceso de 1999, activa los vasos sanguineos para aumentar el ginseng rojo coreano el ginseng rojo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *